O NAMA

VINO okuplja zanimljive ljude i donosi nam ugodne i nezaboravne trenutke. Ta spoznaja me potakla da svoje znanje, iskustvo i strast udružim s mojim partnerom Radovanom koji je ekonomist po struci, s 20 godina iskustva u vođenju obiteljske tvrtke za unutarnje uređenje i opremanje. Vjerujemo da zajedno možemo ponuditi cjelovita rješenja krojena »po mjeri klijenta« u svim područjima vinske ARHITEKTURE i vinske KULTURE.
NINA LEVIČNIK
Osnivačica

 

Od svojih najranijih dana u mislima nosim samo jednu ideju – da crtam. Ta želja je bila toliko jaka da me odvela na Fakultet za arhitekturu, gdje sam diplomirala. No, tada se  rodila još jedna ljubav – ljubav prema vinima, koja je promijenila moj životni put. To je bilo u vrijeme kad sam jedva razlikovala bijela od crvenih vina, a moje znanje bi završilo na pitanje: Suho ili polusuho? Od tada pa do danas prešla sam kilometre i kilometre vinograda, posjetila mnogo vinarija i festivala, kušala iznimno velik broj uzoraka vina kao sommelier, degustatorica, ocjenjivačica, organizatorica vinskih festivala i urednica. Na svom putu susrela sam mnogo različitih ljudi – od vinogradara, vinara, enologa, sommeliera, degustatora, ocjenjivača, kritičara, novinara, ugostitelja i chefova, pa sve do onih kojima vino naprosto predstavlja velik užitak. Svi oni, bez obzira na svoje različitosti u pogledima, omogućili su mi da sagledam vinsku kulturu iz različitih kuteva i izvan uobičajenih okvira. Tako sam došla i do teme mog doktorata, u kojem se bavim poveznicama između arhitekture i kulture vina.

 

RADOVAN ČERNELIĆ
Osnivač

 

Sa dvadeset godina iskustva u upravljanju obiteljskom tvrtkom za unutarnje uređenje, dizajn i opremanje, odlučio sam još dublje istražiti široka polja dizajna, arhitekture i kulture općenito. Do sada sam se ponajviše bavio marketingom i financijama (ekonomija je moja struka), ali sam stekao osjećaj i strast prema dizajnu i estetici. Kad me djevojka Nina upoznala sa svijetom vina i vinskom arhitekturom, spoznao sam da još ima toliko toga za naučiti, toliko načina da iskoristim stečeno znanje i iskustvo. I evo, Genius loci design je moj novi izazov, nova avantura. Predan poslu i projektima koje razvijamo, i dalje ne propuštam priliku da uživam u dobroj hrani, vinima, jedrenju, putovanjima i fotografiranju.  

 

 

SVE JE U VINU

»Vino je za mene STRAST; predstavlja OBITELJ i PRIJATELJE; toplinu SRCA i širinu DUHA. Vino je umjetnost; kultura; bit civilizacije i UMJETNOST ŽIVLJENJA.« 

Robert Mondavi, vinar, Kalifornija, SAD